Frivillige i alle aldre

 En kveld i desember arrangerte Ellingsrudåsen frivilligsentral julebord for frivillige og samarbeidspartnere i nærmiljøet. Frivilligsentralen holder til på Ellingsrudåsen senter, og har også ansvaret for møteplassen «Store Verden». Frivillig-oslo.no besøkte julebordet med kamera og stilte spørsmål til noen av deltakerne.

 En kveld i desember arrangerte Ellingsrudåsen frivilligsentral julebord for frivillige og samarbeidspartnere i nærmiljøet. Frivilligsentralen holder til på Ellingsrudåsen senter, og har også ansvaret for møteplassen «Store Verden». Frivillig-oslo.no besøkte julebordet med kamera og stilte spørsmål til noen av deltakerne.

 

Hva slags frivillig innsats gjør du?

Hva motiverer deg?

Hva får du igjen for frivillig innsats?

 

Moorthy Nadarajan (49)

Jeg passer på møteplassen “Store Verden” på Ellingsrudåsen T-banestasjon hver onsdag, på vegne av frivilligsentralen. Ellers bistår jeg med diverse frivillig innsats etter som behovene melder seg. “Store Verden” er en viktig plass, et møtested hvor både eldre og unge kommer for en prat, en kaffe, litt saft eller en omgang kortspill. Jeg trives godt i nærmiljøet og opplever at den tilliten jeg får hos barn og unge er veldig givende. Heldigvis er jeg glad i å prate! Motivasjonen min for å være frivillig er at jeg vil hjelpe mennesker.

Moorthy Nadarajan

Aurora Kokstad (21)

Jeg gjør blant annet frivillig innsats for de yngre brukerne av sentralen, diverse kontorarbeid og til og med

møbel-montering! Jeg har vært med på å planlegge og gjennomføre mange ungdomsaktiviteter, som for eksempel kinoturer og badeturer. Man kan si at jeg er lederens høyre hånd på frivilligsentralen, da jeg har vært regelmessig bruker og frivillig på sentralen siden jeg var 14 år gammel. For meg er frivilligsentralen en møteplass, et sted for å bli kjent med mennesker og en plass som beriker min hverdag.

Anne Grete Orlien (63)

I samarbeid med kirka driver jeg en kvinnegruppe hvor kvinner i forskjellige aldre med ulik tro og livssyn

treffes. Første lørdag i måneden (kl.14-17) inviterer kvinnegruppa til en åpen kafé i frivilligsentralens lokaler. Med denne gruppa ønsker jeg å få til konkrete aktiviteter, som for eksempel temakvelder. Vi har hatt en matfestival hvor pengene gikk til familier i Syria. Samtidig er den åpne kaféen en arena for sosialt samvær. For noen år siden oprettet jeg et minnefond i regi av min sønn (Øyvind Hjeltnes minnefond). Formålet til fondet er å gi støtte til ulike kulturelle, engasjerende og positive tiltak for nærmiljøet. Motivasjonen min er å gjøre nærmiljøet vårt triveligere. Et par av mine viktigste saker er å jobbe for et tettere bånd mellom ulike minoriteter og arbeide for en synligere kirke og dens plass i nærmiljøet. Når alt kommer til alt synes jeg det er et flott fellesskap her på Ellingsrud, og jeg synes at jeg får mye, mye mer igjen enn det jeg gir.

Monika Prés (42) og Robert Kacprowicz (43)

Vi bor på Bjerke og tok selv kontakt med frivilligsentralen på Ellingsrud for å tilby frivillig innsats. Vi gjør

alt i fra å bistå med praktisk håndverkerarbeid, til å hjelpe eldre i nærmiljøet og å gjøre det hyggelig på frivilligsentralen. Vi setter pris på mulighetene frivillig innsats gir oss for å bli bedre kjent med nærmiljøet og med menneskene her. Det er viktig for oss å gjøre noe uten å tjene penger på det.

 

Kari-Anne Knutsen (52)

Jeg er alltid med på Ellingsruddagene, hvor jeg blant annet sitter i arrangementskomiteen og står på frivilligsentralen sin stand. Hver tirsdag holder jeg møteplassen “Store Verden” åpen, hvor jeg lager vafler til barn og ungdom og alle andre som vil ha noe å bite i. Å være frivillig gjør at jeg kjenner god samvittighet. Jeg har på en måte gjort min innsats for Ellingsrud og lokalsamfunnet. Gleden over å glede andre er stor. Noe av det som interesserer meg er å rive ned murer mellom folks kulturelle forskjeller. Jeg har også vært med i nattravnene og kjenner godt ungdom her.

 

Alexander Gebreyesus Berhe (44)

Hver onsdag i to år laget jeg vafler på frivilligsentralen. Det er spennende å møte både eldre og unge i nærmiljøet. Jeg føler glede ved å være til stede i og for nærmiljøet. Jeg får også muligheten til å lære litt mer om Ellingsrud og jeg kommer i kontakt med flere mennesker.