«Unge frivillige» på Vestre Aker Frivillighetssentral

En dag i uken treffes en engasjert gruppe på fire på frivillighetssentralen for å utvikle aktiviteter
for de unge i nærmiljøet. 
På sikt ønsker de at frivillighetssentralen skal bli en møteplass også for ungdom. Den relativt nyopprettede gruppa kalles «Unge frivillige» og består av Eivind Røvig (23),
Emilie Sogn Falch (19), Alexander Holthe (25) og Madeleine Bakken (20). De har et mål om å gjøre frivillighetssentralen attraktiv for ungdom i bydelen, og være et spennende sted hvor unge
både kan delta, bidra, komme for en prat eller oppholde seg.
Å være frivillig kan man være på mange måter, og det trenger ikke å ta så mye tid, poengterer de til frivillig-oslo.no sin journalist. –  For meg er det en glimrende mulighet til å få arbeidet med blant annet tekst, noe jeg har studert, bygge opp kontakter og ikke minst bli kjent med nærmiljøet mitt, sier Alexander Holthe. Emilie Sogn Falch har studert medier og kommunikasjon og er opptatt av entreprenørskap og å være med på å bygge opp noe fra bunnen av: –  Som frivillig gjør du ulike oppgaver, etter din egen innsats og tid, og man er ikke opptatt av økonomisk profitt. Det er en «vinn vinn» situasjon for begge parter. Alle tre nikker på hodet og er enige om at alle er vinnere i frivillig arbeid.
 
For å nå ut til ungdom benytter de seg hovedsakelig av Facebook. Gjennom en egen FB-side  ønsker de å rekruttere unge til frivillig innsats, markedsføre kommende arrangementer, samtidig som siden også skal rapporterte om de forskjellige aktivitetene som har vært. –  Før i tiden brukte man flyers, plakater og annonsering i aviser. Den tiden er forbi, og vi ser at markedsføring på Facebook er vår viktigste kanal for å komme i møte med den unge befolkningen, sier Eivind Røvig.
 
Selv om gruppa mener at det er et pluss for CV´en å vise til frivillig innsats, understreker
de at motivasjonen for frivillig arbeid er å gjøre noe positivt med og for de unge i nærmiljøet. 
I frivillig arbeid finnes det ingen stor fallhøyde, man får sjonglert mellom mange oppgaver, man får vært sosial og det er utviklende på flere måter. Man blir bedre kjent i miljøet, med menneskene i nærmiljøet, på tvers av aldersgrupper og identitet. Det utfordrer de sosiale barrierene, og lager et litt hyggeligere nærmiljø, forklarer de entusiastisk.
 
 
Planlagte aktiviteter i 2015/2016 i regi av «Unge frivillige»:
 
            Sosiale happenings
            Hjelp med studier
            Pizzakveld
            Temakveld med spennende foredragsholder
 
 
Hva kan det gi DEG som frivillig ved frivillighetssentralen:
 
            Morsomt og hyggelig miljø
            Rom for dine ideer og gjennomføring av disse
            Muligheter for å bruke dine evner
            Faglig og sosial utvikling
            Utfordringer etter ditt eget ønske eller nivå
            Positivitet og glede ved å hjelpe andre
 
Velkommen til Vestre Aker Frivillighetssentral, uansett hvem du er.
 
Tom Petter Hansen